Whey Line Pro Mass este un produs cu conţinut scăzut în calorii, având la bază concentratul proteic din zer, destinat creşterii masei musculare fără grăsime. Produsul este indicat tuturor sportivilor ce întreprind activităţi care presupun efort fizic susţinut. Conţine cantităţi moderate de carbohidraţi cu asimilare lenta şi rapidă (maltodextrina şi dextroza), infuzie de glutamină şi premix de vitamine, ce vă vor ajuta la refacerea organismului după efort şi la creşterea masei musculare.
Dextroza, sau glucoza, este un zahăr simplu principala sursă de energie a organismului, oferită mai ales în formă de ATP. Corpul nostru îl produce din proteine, grăsimi şi în cea mai mare parte din carbohidraţi. Dextroza creşte nivelul insulinei, astfel reglementează concentraţia glucozei în fluxul sanguin şi contribuie la îmbunătăţirea asimilării aminoacizilor. Este critică şi pentru producerea proteinelor şi metabolismul grăsimilor.
Laptele praf conţine toţi cei 20 de aminoacizi standard şi este bogat în vitamine şi minerale solubile.
Proteina din zer este o combinaţie de proteine globulare izolate din zer. Unele studii clinice au sugerat că proteina din zer ar putea influenţa producţia glutationei şi posedă proprietăţi antiinflamatoare şi anticanceroase. Efectele proteinei din zer sunt considerate ca metode de reducere a riscurilor unor boli sau chiar ca tratament suplimentar pentru unele afecţiuni. Unele surse o consideră parte a medicinei alternative.
Zerul este produsul format în urma coagulării laptelui şi conţine tot ceea ce este solubil în lapte. Este o soluţie cu o concentraţie de 5% lactoză în apă, conţinând minerale şi lactalbumine (beta-lactoglobulină, alfa-lactalbumină şi albumină serică). În urma procesării se îndepărtează apa, lipidele şi alte materiale non-proteice crescând astfel conţinutul proteic.
Concentratul proteic din zer are nivel scăzut de grăsimi şi colesterol. În schimb, nivelele de compuşi bioactivi şi carbohidraţi în formă de lactoză sunt mai ridicaţi. Este foarte potrivit construirii masei musculare.
În momentul de faţă numeroase cercetări se concentrează pe capacitatea aminoacizilor din proteine de a reduce riscul unor boli, cum ar fi cele cardiovasculare sau canceroase. Zerul este o sursă excelentă de BCAA, aminoacizi care pot acţiona direct ca sursă de energie pentru muşchi stimulând sinteza proteică. În special leucina, care joacă un rol cheie în iniţializarea transcrierii căii de declanşare a sintezei proteice. Cantitatea suplimentară de leucină ar putea grăbii regenerarea şi mări adaptabilitatea organismului la condiţii de stres (fizic sau mental).
Proteina din zer mai conţine şi aminoacidul cisteină, care poate fi folosit pentru producerea glutationei. Glutationa este un antioxidant care oferă protecţie împotriva radicalilor liberi şi toxinelor. Unele surse sugerează că proteinele din zer ar putea reduce riscul cancerului.
Glutamina este un aminoacid care reprezintă 60% din aminoacizii muşchilor scheletici. Promovează tractul digestiv sănătos echilibrând aciditatea/alcalinitatea organismului. Contribuie la îndepărtarea amoniacului toxic din ficat – nitrogenul din ficat formează acidul glutamic împreună cu glutamina şi astfel nu se transformă în amoniac. Glutamina ajută la transportarea nitrogenului şi în alte părţi ale corpului, mai ales la muşchi. Prin reglementarea nivelelor de nitrogen şi alimentarea depozitelor de glicogen din muşchi, glutamina previne catabolismul muşchilor în timpul antrenamentelor intense. Promovează divizia celulară şi este un element cheie în dezvoltarea ADN şi ARN, şi a celulelor care fac parte din sistemul imunitar. Dacă cantitatea de glutamină nu ar fi suficientă, sistemul imunitar ar înceta să funcţioneze.
Vitamina C intervine în fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai puternic antioxidant. Este antiinfecţioasă, tonifiantă şi antitoxică. Participă la asimilarea fierului; măreşte rezistenţa vaselor sanguine ; contribuie la formarea globulelor roşii, a dinţilor şi oaselor; are rol de reglare a nivelului glicemiei şi al colesterolului.
Vitamina B6 are un rol important în formarea hemoglobinei, în metabolismul aminoacizilor, proteinelor, glucidelor şi lipidelor (îndeosebi al acizilor graşi esenţiali), fiind şi stimulent muscular. Are influenţă benefică asupra pielii, precum şi în procesul de creştere. De asemenea, intervine în mod esenţial în buna funcţionare a sistemului nervos şi a măduvei osoase. Intervine în producerea de globule roşii şi de anticorpi; în controlarea echilibrului sodiului şi al potasiului, al sistemului muscular şi osos. Participă la metabolismul colesterolului împiedicând depunerea acestuia pe pereţii interiori ai arterelor (arteroscleroza). Influenţează creşterea şi reproducerea.
Vitamina B1 favorizează depunerea glicogenului în ficat şi accelerează procesul de eliminare a urinei, fiind indispensabilă în transformarea carbohidraţilor în lipide şi mijlocind astfel obţinerea de surse suplimentare de energie. De asemenea, ea menţine sănătos sistemul nervos în totalitatea lui, îmbunătăţeşte tonusul muscular, contribuie la apărarea organismului împotriva infecţiilor.
Vitamina B12 este ideală pentru creştere. Insuficienţa ei în alimentaţie duce la instalarea unor grave anemii (anemia pernicioasa, manifestată prin anemie generală şi tulburări nervoase deosebit de grave). În plus, această vitamină are un rol important şi în protejarea celulelor hepatice, datorită proprietăţii ei de a împiedica depunerea grăsimilor în ficat. Se crede că ar fi destul de eficientă şi în bolile precanceroase, şi în cele canceroase.
Inositolul ajută organismul să producă lecitina; serveşte la metabolizarea grăsimilor, reducând nivelul colesterolului sanguin; favorizează nutriţia celulelor creierului; constituie hrana vitală pentru păr, putând preveni rărirea acestuia şi apariţia cheliei. Inositolul este indicat în constipaţie, căderea părului, arteroscleroza, hipercolesterolemie, ciroza hepatică, eczeme, deficienţa de vedere etc. Deficitul prelungit de inositol poate produce, printre altele, şi tulburări cardiovasculare.
Vitamina B5 are rol in metabolismul celular şi, împreună cu alte vitamine, contribuie la dezvoltarea energiei provenite din glucide, grăsimi şi proteine. Participă la menţinerea stării de sănătate a aparatului digestiv şi a ficatului. Stimulează activitatea diferitelor glande şi sporeşte producţia de hormoni a suprarenalelor. Este indispensabil pentru a menţine starea de sănătate a nervilor, a pielii si a glandelor;sporeşte rezistenţa la stres şi contribuie la formarea unor hormoni şi anticorpi; intervine în procesele de creştere, în prevenirea apariţiei dermatitelor (bolilor de piele), în metabolismul glucidelor şi în utilizarea eficientă a colinei.
Vitamina B3 constituie un factor important în hrănire, participând activ la metabolismul proteinelor, glucidelor şi lipidelor, deci la metabolismul general al organismului. De asemenea, este esenţială pentru corp deoarece: are acţiune vasodilatatoare la nivelul pielii; serveşte la buna funcţionare a sistemului nervos central; stimulează secreţia gastrică; măreşte glicemia şi scade nivelul colesterolului; menţine sănătatea pielii şi a ţesuturilor digestive; favorizează circulaţia cerebrală; scade tensiunea arterială; stimulează secreţia gastrică şi eliminarea bilei; înlesneşte asimilarea fierului.
Calciul, un mineral deosebit de important, constituie componenta principală a scheletului, dinţilor, tendoanelor şi nucleelor celulare. Este indispensabil în: procesul de coagulare sanguină; buna funcţionare a sistemului nervos; diminuarea amplorii unor procese alergice ; ameliorarea capacităţii antimicrobiene a globulelor albe ; activizarea unor procese metabolice; stimularea secreţiei gastrice şi a ritmului cardiac; utilizarea eficientă a fierului şi a vitaminei B12.
Magneziul este un mineral cu un aport vital în numeroase funcţii metabolice. Intervine în metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor; asigură energia corpului; activează contracţia musculară şi împiedică crampele, are anumite activităţi enzimatice şi participă la reglarea cardiacă; facilitează asimilarea vitaminei C, a calciului, fosforului si potasiului; împiedică formarea calculilor şi calcificarea vaselor sangvine.
Mineralul potasiu intervine în buna funcţionare a inimii. Deficienţa potasiului în organism produce hipoglicemie, edeme, degenerarea muşchiului inimii şi a muşchilor scheletici, influenţând în mod negativ şi creşterea. Este foarte important menţinerea constantă a raportului dintre sodiu şi potasiu, deoarece dereglarea duce la spasmofilie. În cazul culturiştilor este indicat pentru a evita oboseala musculară.
Ingrediente: dextroză monohidrată, maltodextrină, lapte praf degresat, concentrat proteic din zer, cacao (pentru aroma de ciocolată), premix de vitamine şi minerale (sodiu, clorură de potasiu, vitamina C, calciu, vitamina B3, magneziu, vitamina B5, vitamina B6, vitamina B1, vitamina B9, vitamina B12), L-glutamină, gumă xantan, aromă, colorant carmin (pentru aroma de căpşuni).
Mod de administrare: Se amestecă 2 măsuri (80g) din produsul PRO MASS în 300ml apă sau lapte. Pentru rezultate deosebite a se administra de preferinţă 2 porţii pe zi.
Mod de prezentare: 1600g şi 3000g.
Arome disponibile: Ciocolată, vanilie, căpşuni şi banane
Produse similare
1. Satisfactia dumneavoastra este garantia existentei noastre!
2. Cel mai ieftin din Romania
3. Preturi clare
4. Depozit foarte bine aprovizionat
5. Cumparaturi cu incredere!
6. Serviciu de livrare sigur, discret si rapid
7. Nu ne eschivam de retururi
8. Noi ne ascultam clientii
9. Obtineti un discount de pana la 10% la urmatoarea comanda realizata. Intrebati-ne cum!
10. Nu exista o limita minima pentru a realiza o comanda
Citeste mai mult